26 september 2015
16:00

Immetorps BK

Referat: Västanviks AIF - Immetorps BK

Kanonväder o chans att fixa seriesegern var förutsättningarna inför matchen mot Immetorp.Tyvärr var planen lite lös efter allt regnande vilket gjorde att spelkvalliten blev lite lidande.

Det är alltid lurigt med matcher mot motståndare som alla tror man ska klara av utan större problem och vikten av första målet är stor. Vi vara nära en riktig drömöppning när Micke fick ett friläge efter 10 sek men han blev nog lite överumplad så avslutet kunde avstyras.
Vi fortsatte sen trycka på men var lite slarviga i passningsspelet så det riktiga spelflytet infann sig inte.
I 5:e minuten kom dock ett riktigt smöranfall där bollen gick på "onetouch" fram till Djuka som från kanten slår ett fint inlägg som Igor kommer en tiondel för sent på.
Några minuter senare kommer ett nytt bra anfall där Dusan slår ett hårt inspel som målisen släpper en retur som Micke är först på o han stöter bollen mot mål men tyvärr strax utanför.

I 14.e minuten fick vi äntligen jubla när Igor nickar in ett fint inlägg men jublet fastnade i halsen då Igor bedömdes stått offside.
Nu började en liten oro sprida sig i kroppen för även om spelet inte va på topp skapade vi såpass många lägen att vi borde gjort nått mål samtidigt som de inte fegade ur utan vågade anfalla när tillfället gavs.

När vi på bänken började misströsta över det slarviga passningsspelet som till alltför stor del förlades på vår vänsterkant kom fem minuter som säkrade seriesegern för oss.
I 19:e minuten rullar vi fram oss på vänsterkanten där Djuka får bollen högt upp och han hittar in till Igor vid strafflinjen. När han får det läget o tid att sikta brukar det rassla i nätet o så även denna gång när han med preccicion lägger in bollen i bortre hörnet.
Vi fick därmed det första viktiga målet och kunde slappna av lite vilket kanske bidrog till att vi nu hade en period där passen satt bättre. Detta resulterade ganska snart i ett jättesnyggt 2-0mål som kom tre minuter efter ettan. Vi spelade snabbt på vänsterkanten där Djuka elegant skarvade bollen förbi sin spelare till Igor som tog sig runt sin back innan han slår ett fint inlägg som Micke i kamp med två försvarare möter o kan styra bollen inät.
Vårt måljubel han knappt lägga sig innan det small till igen efter att vi vänt spelet direkt efter deras avspark med en hög boll mot Micke. Han vinner luftduellen o skarvar bollen till Dusan som i ett mot ettläge med siste man enkelt kan utnyttja sin snabbhet o gå förbi innan han rullar in bollen i bortre hörnet.

3-0 och nu kändes det som om vi kunde börja planera segerfesten på allvar.
Som tidigare sagts så var inte vårt passningsspel bra utan många avgörande pass rann ut i sanden men i skapade trots det fortsatt en hel del lägen.
I 33:e minuten fullföljer Micke på en boll som inte såg farlig ut men det ger honom efter lite försvarsstrul ett friläge men avslutet går utanför. Minuten senare tar sig Tobbe fram längs vänsterkanten och skaffar sig skottläge men skottet blir lite löst så målisen kan parera.
Fyran kom ändå innan paus efter att vi hittat in med en fin boll till Igor centralt men denna gång kunde målvakten rädda med retur som resultat. Returen han djuka först på vid kortlinjen och han rullade in bollen framför mål där Dusan i helt fritt läge nog gjorde ett av sina enklaste mål någonsin.

4-0 i paus men Lulle fick även visa sina kunskaper några gånger och om vi var oroliga för ringrosten släppte det när han dribblade av en anfallare i ett farligt läge mitt i halvleken.

Ledorden i paus var fortsatt koncentrattion o ödmjukhet för detta kanonläge skulle inte ges bort.
Efter ca 5min av andra nickade Micke fram Dusan igen till ett fint läge men avslutet räddas till hörna.
Dusan hann dock sätta sitt tredje innan han fick lämna planen. Han o Tobbe småpassade sig fram längs vänsterkanten innan bollen går till Micke som passar Dusant o han skjuter men målvakten räddar, dock inte bättre än att Dusan kan nicka in returen.
Nu visste alla att det var klart så farten i spelet sänktes och alla bara väntade på slutsignalen.
Detta gjorde att Immetorp ick mer boll och efter att vi slagit ett dåligt pass på mittplan vände de i 64:e minuten spelet. De slog ut bollen på högerkanten där man i lugn o ro kunde måtta ett inlägg till helt omarkerad spelare som enkelt dunkade in bollen inät.
Vi skärpte till oss lite efter detta och så kom nya spelare in på plan som ville frammåt vilket gjorde att vi fick en del chanser sista 20min. Det var juniorligan som vaskade fram chans på chans o jag tror både Philip, Anton o Marco hade ett par på man men deras målvakt hade en fantastisk andra halvlek o räddade fint många gånger.

Till slut kom slutsignalen och alla visste vad det betydde men den stora glädjestormen som man kanske trodde på uteblev utan det blev mest ett puh och en lättnad mer än stormglädje.
Men ju längre kvällen gick desto mer kom även den riktiga glädjen fram hos alla.

Vi har nu en match kvar innan vi kan slutsummera säsongen och även om den tabellmässigt är betydelselös för oss kommer vi ta oss an den matchen lika seriöst som vi tar oss an alla matcher.
Man kan alltid hitta nån morot för att vinna matcher och vi har några att ta till inför slutomgången.

Matchfakta: 5-1 (4-0)

1-0 19min Igor (Djuka) Igor lägger med preccicion in bollen efter fint inspel av Djuka.
2-0 22min Micke (Igor) Micke stöter starkt in bollen efter inlägg av Igor
3-0 23min Dusan (Micke) Dusan framnickas av Micke o skaffa sig friläge med kallt avslut
4-0 41min Dusan (Djuka) Djuka tar hand om reut på Igorskott o ger Dusan öppet mål.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5-0 54min Dusan (Micke) Dusan nickar in egen retur.
55min Dusan ut Anton in
60min Tobbe ut Marco in
68min Philip ut Mouloud in
83min Micke o Frykedal ut Eric o Emil in